iklaneka

Segala karya dalam BLOG ini adalah milik penuh Nuril Bahanudin dan penulis langsung TIDAK pernah memberi kebenaran kepada mana-mana penulis di blog lain untuk mengulang cetak karya di dalam blog ini untuk disiarkan di blog MEREKA, Jadi kepada penulis2 blog yang telah mengambil, menyalin, atau mencetaknya semula, diharaplah dapat MEMADAMKANnya daripada blog anda, sebelum sebarang tindakan undang-undang diambil kepada anda. Terima Kasih atas segala kerjasama yang telah diberikan.

Pageviews

Thursday, April 29, 2010

I Telah di Tag (^^)


Assalamualaikum warahmatullah... buat ptma kali dalam sjrh Tentang Sesuatu.. kuar n3 slain cerpen dan novel.. hoho terima kasih to Nozi kerana telah men-tag I.. nak jwb neh..

1) adakah anda rasa HOT?

Entah x pula rsenya.. kalau hot xdalah i pakai sweater ni.. sejuk2.....

2) Upload wallpaper PC/laptop yang anda gunakan sekarang..?
3) Cerita pasal gambar nih...

Sgt subjektif... bsrkan dan bcelah tulisannya insyaALLAH anda akn fhm..

4) Kali terakhir makan PIZZA...?

X bpe mam pizza..

5) Lagu terakhir anda dengar...?

For the rest of my life ~ maher zain.. lgu itu sungguh sedap utk ddgr...

6) Apa anda buat selain selesaikan tag nih...?

Sy sdg bkrja~ (peace boss, jgn marah ai..)

7) Selain nama sendiri anda dipanggil nama apa...?

They call me as Uci.. syiii diam2 seh... besenya tmn2 di pnulisan2u yg pggil bgitu

8) Tag lagi 5 orang sape yer nak tag...?

1) Papa Meow
2) Lagi2 aku
3) Epy Elina
4)Duka Lara Ialah sebuah perjalanan yg indah
5) Akak

9) Siapa orang no 1 pada anda..?

Seorg yg penyayang pd haiwan.. kucing n anjing... smoga teruskan kecintaan pd mrk(bntg) itu...


10) Katakan sesuatu pada orang no 5...?

Sy ske mmbaca komen2 yg dbrikan.. t. kaseh akak... ska mmbce n3nya juga...

11) No 3 ada hubungan dengan sape...?

I tak tau eh... nnti I tnya beliau... ngehehe

12) Bagaimana pulak dengan no 2....?

very creative.. pnulis yg baik, novel crpen.. sajak.. dan swktu dgnnya..

13) Kata-kata cinta dengan orang no 4...?

Nga~ kita x pernah bcinta kan?? tanya sambil buat muka blur2...


14) Berikan 5 fakta yang anda tahu pasal orang yang tag anda...?

Fakta yg xley nak autalahkan.. beliau sorg perempuan.. hehehe.. adeyss I x tau nak jawab apa.. beliau sorg penulis yg kretif... thanks ya.. coz tag me...

Nga~ siap sudah mnjwab tag dri tmn kita Cik Nozi.. Yg I dah tag tu.. sila jawab ya... lau x jwb pun xpa... apa bley buat.. namo nak paksa2 org (ayat majuk) ... salam.. hehe.. I bz nih... lalalariks,,

2 comments:

Papa meow said...

Salam, intai2 belog lagi.

T kasih. banyak2. Slalu org tag n bg award, tp x reti nak buat, x de idea n x pandai. Ucap t kasih je lah x pa kan. :D

Ini pun curi2 masa jalan dari blog ke blog. Singgah sini kot2 ada sambungan cerita lagi terbaru heheh

Salam paling comel dari meow2 :D

Akak said...

salam sis..
akak ni bab tag ni seriously kdg ok kadang tak. hahaha..bukan apa copy tak menjadi..maklumlah dah masuk peringkat veteran nih!!!

Kira acilah ek jawab kat sini??
1. Rasa hot skrg? - takde lah..pepagi morning ni ok je..
2. Gambar tu..well terpulang pd tafsiran masing2..
3. last makan piza..bbrp bulan yang lepas.
4 Lagu terakhir - hmm..dengar nursyahadah (rington telefon hehehe)
5. aktiviti selain jwb tag nih - duk blog walking.
6. nama lain - akak, cokyah, laling (hahaha, itu inche hb saja panggil ma!)
7. siapa lagi nak ditag...ni nak dan soklan seterusnya nak tukar..siapa yg meng tag..cik nuril
8. katakan sesuatu ttg dia..- berbakat bersar dalam bidang penulian.
9. Kata2 untuk Nuril - Akak suka baca karya nuril. jangan sia-siakan bakat..teruskan menulis. One day nak tgk karya nuril dlm bntk novel yg boleh dibawak bersantai, takyah lagi duk mengadap pc!